На підставі рішення виконавчого комітету міської ради від 23.07.2024 № 492/15, департамент урбаністики та архітектури міської ради оголошує проведення Відкритого архітектурного бліцконкурсу на кращу проєктну пропозицію концепції реконструкції перших поверхів існуючої забудови за адресою вул. Сергія Скальда, 23, 25, 27 в місті Чернівцях з облаштуванням вхідних груп комерційних об’єктів та благоустроєм прилеглої території.

Замовник та організатор конкурсу: департамент урбаністики та архітектури Чернівецької міської ради.

Тема конкурсу: розробка проєктної пропозиції загальної концепції фасадів будинків № 23, 25, 27 по вул. Сергія Скальда в місті Чернівцях з облаштуванням вхідних груп комерційних об’єктів та благоустроєм прилеглої території.

Мета конкурсу: визначення кращих проєктних пропозицій загальної концепції фасадів будинків № 23, 25, 27 по вул. Сергія Скальда в місті Чернівцях з облаштуванням вхідних груп комерційних об’єктів та благоустроєм прилеглої території з числа поданих, згідно з програмою та умовами конкурсу, присудження їх авторам премій та визначення переможця конкурсу для подальшого проєктування і реалізації об’єкта проєктування.

Архітектурно-планувальне завдання: при розробці проєктної пропозиції необхідно запропонувати контекстуальну концепцію фасадів будинків № 23, 25, 27 по вул. Сергія Скальда з облаштуванням прибудов та благоустроєм території в сформованому середовищі, витриману у модулі та масштабі існуючої забудови.  Передбачити переосмислення та максимально функціональне використання простору, зі зверненням до користувача, з забезпеченням його потреб у відповідності до середовища, ергономічним показникам та масштабу людини.

Тривалість конкурсу – 2 місяці (з 12 вересня 2024р. по 12 листопада 2024р.).

Час, відведений на інформування та реєстрацію учасників – 3 тижні
(з 12 вересня 2024 р. по 03 жовтня 2024 р.).

Час, відведений на проєктування – 1 місяць (з 03 жовтня по
03 листопада 2024р.).

Час, відведений на організацію роботи журі та підбиття підсумків – 1,5 тижні, з дати встановленого терміну подачі конкурсних робіт
( з 03 листопада по 12 листопада 2024р.).

Вимоги до професійного рівня учасників, терміни реєстрації та отримання конкурсної документації. Участь у конкурсі можуть взяти автори та авторські колективи, що включають архітекторів, дизайнерів, спеціалістів з дизайну архітектурного середовища. Авторський колектив має представляти керівник авторського колективу, уповноважений іншими членами авторського колективу. У складі авторського колективу можуть бути студенти вищих навчальних закладів творчих спеціальностей.

Для участі в конкурсі автор або авторський колектив має оформити заявку на участь у вигляді письмової заяви, про наміри взяти участь у конкурсі із зазначенням прізвища, імені, по батькові автора або керівника та членів авторського колективу, поштової та електронної адреси, контактного номера телефону  з підписом автора або керівника авторського колективу.

Заявка на участь у конкурсі подається особисто за адресою департаменту урбаністики та архітектури міської ради: м. Чернівці,  вул.Б.Хмельницького, 64-А або на електронну пошту dua.upp.cmr@gmail.com
(у сканованому вигляді з підписом автора або керівника авторського колективу). Проєкти, подані без заявки на участь, не зможуть взяти участь у конкурсі та будуть представлені з поміткою «Поза Конкурсом».

Участь у конкурсі безкоштовна. Реєстраційний внесок учасниками конкурсу не сплачується.

Кількість та розміри премій

Для виплати грошової винагороди переможцям конкурсу встановлюється преміальний фонд у розмірі 150 000 (сто п’ятдесят тисяч) гривень, в тому числі:

Одна перша премія – 70000 (сімдесят тисяч) гривень.

Одна друга премія  – 50000 (п’ятдесят тисяч) гривень.

Одна третя премія  – 30000 (тридцять тисяч) гривень.

Подання конкурсних проектів:

Замовник приймає проєктні пропозиції для участі у конкурсі за адресою департаменту урбаністики та архітектури Чернівецької міської ради: 58008, м. Чернівці, вул. Б.Хмельницького, 64-А, каб. 302. Телефон для довідок:
(0372) 55-58-83.Час роботи: понеділок – четвер з 8.30 до 17.30 год., п’ятниця з 8.30 до 17.00 год.

Проєкти вважаються поданими,  якщо їх відправлено на конкурс або подано  особисто  не  пізніше  03 листопада 2024 року. У разі відправлення проєкту поштою його автор повинен повідомити замовнику конкурсу дату відправлення і номер поштової квитанції.

Матеріали, подані пізніше 03 листопада 2024 року до участі в конкурсі не допускаються.

Іншу інформацію про конкурс можна отримати в департаменті урбаністики та архітектури міської ради за адресою:
вул.Б.Хмельницького, 64-А (кабінет 302) або за телефоном (0372)55-58-83».

Залишити коментар: