06 грудня 2023 відбулося при Чернівецькій міській раді в присутності заступника голови ради Добржанського С.О. Обговорювали питання встановлення меморіальних дошок загиблим воїнам на стінах навчальних закладів. Дуже не легке питання в даний час. Та водночас дуже важливе в перспективі загального обрису міста.

На порядку денному стояло врегулювання загального вигляду пам’ятної дошки, визначення кольорової гамми, розміру та матеріалу. Скульптор Піонтковський А.Т. презентував макети. Рада більшою кількістю голосів проголосувала за формат розгорнутої книги розміром 40*70см, світло-сірого кольору.

Архітектор Бойко Я.О. відмітив важливість об’ємно-просторового вирішення, порадив не спішити з рішенням і провести конкурс на визначення кращої ідеї. Адже всі зацікавлені в якісному результаті – в сучасній ненав’язливій  ідеї. Сьогодні немає відповіді, скільки ще загиблих буде і чи не гнітитимуть після війни на стінах навчальних закладів пам’ятні дошки. Сафтенко Ю.К. підтримала таку пропозицію та жоден з членів ради не зміг відмовити матері загиблого воїна.

На даному засіданні ухвалено рішення дозволити в даному звернені розташування меморіальної дошки загиблому воїну на фасаді КЗ ” ДЮСШ №4 в м. Чернівці”. Разом з тим  необхідно почати готувати завдання на проектування для проведення  конкурсу на визначення кращої ідеї об’ємно-просторового вирішення меморіалу/меморіальних дошок та визначення можливих місць для їх встановлення.

 

 Протокол засідання художньої ради від 06.12.2023р.

протокол худ ради_9

Залишити коментар: