Територія конкурсного проєктування


Стали відомі результати Всеукраїнського закритого містобудівного бліцконкурсу на кращу проєктну пропозицію детального плану території (ДПТ), обмеженої вулицями Володимира Івасюка, Сергія Скальда, Ентузіастів та провулком Ентузіастів.

У четвер, 03 жовтня відбулося засідання журі Всеукраїнського закритого містобудівного бліцконкурсу.

У ході розгляду проєктних пропозицій, що були подані на конкурс, журі обрало переможців.


До участі в конкурсі зареєструвались та отримали запрошення на участь 10 авторів та авторських колективів з Чернівців. Відтак на розгляд журі було подано 7 проєктів.

Метою конкурсу був оперативний пошук концептуальної ідеї містобудівного рішення щодо визначення перспективи розвитку структури кварталу, обмеженого вулицями Володимира Івасюка, Сергія Скальда, Ентузіастів та провулком Ентузіастів, визначення кращих проєктних пропозицій, з числа поданих, згідно з програмою та умовами конкурсу, присудження їх авторам премій та визначення переможця конкурсу для подальшого виготовлення містобудівної документації.

Основним завданням конкурсантів було сформувати концептуальну пропозицію детального плану території району багатоквартирної житлової забудови. Детальний план розробити з ціллю визначення перспективи розвитку території, у відповідності до містобудівної документації, та її планувальної організації для розуміння потенційними інвесторами і забудовниками перспективних площ для будівництва та організації простору.


Так, переможцем конкурсу обрано проєкт під шифром 593573 авторського колективу з Чернівців: DARgroup & partners – архітектори Богдан Курніцький, Анастасія Волкова та Микола Цвильов. Проєкт-переможець отримує грошову винагороду у розмірі 70 000грн.

1 місце

 

Друге місце та премію у розмірі 50 000 грн. отримав проєкт під шифром 898989, авторського колективу: архітектори Наталія Горбачова та Олексій Аршинін.

2 місце

 

Третє місце із премією у розмірі 30  000 грн. посів проєкт під шифром 070722, авторського колективу: BOYKO_ARCHITECT – архітектори Ярослав Бойко, Адріана Стадник, Тетяна Паранчак, Павло Кінзерський.

3 місце

 

Присутні члени журі конкурсу:

Василь Зазуляк – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, член Ради директорів Конфедерації будівельників України;

Мар’ян Стасюк – архітектор, член виконавчого комітету міської ради, член місцевої організації Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області;

Сергій Гомонович – архітектор, доцент кафедри архітектури та збереження об`єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, член місцевої організації Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області;

Олександр Кордунян – архітектор, кандидат архітектури, асистент кафедри дизайну архітектурного середовища НУ «Львівська Політехніка», член місцевої організації Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області;

Дмитро Домітрюк – заступник директора, начальник управління містобудування та архітектури департаменту урбаністики та архітектури Чернівецької міської ради, головний архітектор міста;

Лариса Вандюк – архітектор, член місцевої організації Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області;

Данило Семенцов – архітектор, член місцевої організації Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області.


З повним буклетом конкурсних проєктів можна ознайомитись у додатку.
буклет конкурсних проєктів


Департамент урбаністики та архітектури дякує усім учасникам конкурсу, членам журі, Чернівецькій обласній спілці архітекторів України, громадській спільноті, та всім залученим до організації та проведення конкурсу!!!

Залишити коментар: