Комплексний план просторового розвитку території – це новий вид містобудівної документації, який передбачає відкритість і прозорість проєктних рішень та покликаний допомогти ТГ ефективно використовувати ресурси та розвиватися. Новий вид містобудівної документації передбачений Законом України від 17.06.2020 № 711-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель», який набув чинності 24 липня.

Комплексний план просторового розвитку території Чернівецької міської територіальної громади Чернівецького району Чернівецької області дозволить поєднати містобудівну та землевпорядну документацію.

Він міститиме: генеральний план адміністративного центру, генеральні плани й детальні плани території інших населених пунктів територіальних громад. Документ передбачатиме узгоджене прийняття рішень щодо комплексного розвитку населених пунктів, як єдиної системи розселення, в межах і за їх межами території громади.

Тендер на розробку комплексного плану Чернівецької громади міськрада оголосила у лютому. Єдину пропозицію на торги подала компанія “Український науково-проектний інститут цивільного будівництва” з якою уклали договір на 9,5 мільйонів гривень.

Залишити коментар: