4 березня 2021 року в Чернівецькій міській раді відбулось спільне засідання президії науково-консультативної ради з питань охорони культурної спадщини на території міста Чернівців та правління місцевої організації Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області в рамках коригуванням історико-архітектурного опорного плану, визначення меж та режимів використання історичних ареалів м. Чернівці.

Були присутні архітектори  С.Аль-Ахммаді, Я.Бойко, В.Діденко, О.Кордунян, Б.Курніцький, О.Пушкова, В.Стрільчук, І.Сучеван, О.Шведик

На засіданні обговорювали питання:

Неузгодженості чинного законодавства. Необхідності прописати чіткі вимоги щодо завдання на коригування ІАОП.

Зазначили необхідність висвітлення на геопорталі історико-містобудівних досліджень в межах історичних ареалів (за 2018-2020 роки), що спростить подальше проєктування. При відділі кадастру ДМБКтаЗВ необхідно створити відділ з трьох чоловік, який би займався наповненням геопорталу.

Генеральний план у масштабі 1:2000 (2015 рік) потребує оновлення. Перелік пам’яток та об’єктів культурної спадщини потребує актуалізації та виготовлення 90 комплектів облікової документації

 

 

ВИРІШИЛИ:

 Пропозиції С.Аль-Ахммаді  щодо завдання на коригування ІАОП взяти за основу (додається).

– Членам робочої групи з коригування історико-архітектурного опорного плану, визначення меж та режимів використання історичних ареалів м.Чернівці та місцевій організації Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області до 04.04.2021 року доопрацювати та сформулювати чіткі зауваження щодо завдання на коригування ІАОП.

 

http://chernivtsy.eu/portal/istoryko-arhitekturnyj-opornyj-plan

Залишити коментар: