UIA 2019 WORLD ARCHITECTURE POSTER COMPETITION

Переможцем в конкурсі Національної Спілки Архітекторів на кращий Постер світової архітектури стала Худа Гарандука з Ефіопії.

Міжнародне журі конкурсу у складі Соні Дякової (Росія / Великобританія), Дани Вабіри (Зімбабве) та Кріса Уорі (США) вибрало дизайн Худи Гарандуки з понад 100 заявок з усього світу.

Чорно-білий дизайн пані Гарандуки ефективно передає тему цього року про доступне житло: “Архітектура … житло для всіх”. Доступне житло є частиною нової міської програми, а також цілі  ООН щодо сталого розвитку: «зробити міста та населені пункти безпечними, всеосяжними, стійкими та стійкими».

Журі оцінило роботу Гарандуки за її «вражаючий дизайн» та «поточний муар», що «захоплює увагу здалеку». Зображуючи чорно-білу квартиру будинку з людськими фігурами, викресленими в освітлених вікнах, модульні форми пані Гарандукки передають міський життя та «почуття спільності».

Худа Гарандука навчалась в Хашемітському університеті в Йорданії, закінчивши ступінь архітектурного дизайну. В даний час вона працює в міністерстві туризму та старожитностей Йорданії. Вона вважає, що найпростіші форми створюють найбільші зміни, констатуючи, “враховуючи важкі умови, з якими стикається світ, основні форми та стійкі зразки повинні стати основою для сьогоднішньої архітектури та містобудування”.

У Всесвітній день архітектури, 7 жовтня 2019 року, люди у всьому світі будуть зосереджуватись на архітектурі за допомогою подій, експонатів та лекцій, а драматичний виграшний дизайн пані Гарандуки стане об’єднуючою візуальною ідентичністю для програм та заходів, організованих у всьому світі.

 

 

Джерела:

https://www.uia-architectes.org/webApi/en/news/winner:-uia-2019-world-architecture-poster-competition.html

https://www.metalocus.es/en/news/huda-gharandouqa-winner-uia-2019-world-architecture-poster-competition?fbclid=IwAR20Bt1xgSlpMPmoet7vBLh2-gwRzQAHjnDd29dicD_Zzu5Hb4k3MI_7MtU

Залишити коментар: