З 7-10 червня 2018р.в м. Бакеу (Румунія) відбулася  міжнародна конференція MOLDOVA REPER 2030.

Територіальне відділення Бакеу, Нямц орден архітекторів Румунії організував форум MOLDOVA REPER 2030, присвячений області архітектури та урбанізму.

Захід призначений як поєднання інтенсивних і насичених презентацій та дискусій, покликаний підкреслити і звернути увагу громадськості, фахівців і політиків, щодо великого питання територіальної організації, способи комунікації, державні демографічні та екологічні умови, характерні для цього географічного району, в даний час вважається одним з  бідніших в Європі.

Знаменитості в області архітектури і містобудування з Румунії, Молдови та Чернівецької області, проаналізували  можливі рішення для майбутнього збалансованого розвитку території, де проживає близько десяти мільйонів людей, будуть  вирішувати критичний поточний контекст і просування ідей, конструктивні бачення котрі  застосують для Молдавії, з метою приведення у відповідність рівня життя населення, рівня комфорту міського простору, до стандартів розвинених регіонів Європи.

З 7-9 червня конференція була насичена виступами презентаціями  архітекторів з Румунії , Молдови , України!

Україну представляли проекти Вандюк Лариси,  України Олега та Лілі та Серегіна Юрія.

 

 

10 червня  закінченням конференції в рамках екскурсії стало  відвідування округу Нямц,   монастиря Панграці, електростанції Штайяру та озера Бікад.